
MA Anthropology of Food
London, Reino Unido
DURACIÓN
1 Years
IDIOMAS
Inglés
PASO
Tiempo completo
PLAZO DE SOLICITUD
Solicitar fecha límite de solicitud
FECHA DE INICIO MÁS TEMPRANA
Sep 2025
TASAS DE MATRÍCULA
GBP 25.320 / per year *
FORMATO DE ESTUDIO
En el campus
* full-time fees: UK £11,980; Overseas £23,400. Part-time 2 years fees: UK £5,990/year; Overseas £11,700/year. Part-time 3 years fees: UK £3,955/year; Overseas £7,725/year
Introducción
Mode of Attendance: Full-time or part-time
Our MA programme in the Anthropology of Food offers you the opportunity to explore historically and culturally variable foodways, from foraging to industrial agriculture, from Europe and North America to Africa, Asia and South America.
You will study the passage of food from plant to palate, and examine who benefits, and who suffers, from contemporary modes of food production, exchange, preparation, and consumption. You will also explore the role of food in human migrations and investigate the formation of regional and national cuisines. As well as examine food fears and food safety and concerns over ‘nutrition transition’.
Debates over the impact of agricultural biotechnology on agrarian livelihoods and knowledge systems, as well as on the natural environment, are assessed. Movements toward organic agriculture, veganism and vegetarianism, fair trade, and slow food are also analysed. An anthropological approach to the study of food draws upon and challenges the perspectives of other disciplines, whether agronomy or nutritional science, economics or law, history or literature. This programme has a first-rate graduate employability record, with graduates moving on to find employment in food-related government ministries, international organisations, development agencies, or non-governmental associations.
Galería
Admisiones
Plan de estudios
Degree programmes at SOAS - including this one - can include language courses in more than forty African and Asian languages. It is SOAS students’ command of an African or Asian language which sets SOAS apart from other universities.
El programa consta de 180 créditos en total: 120 créditos de módulos impartidos y una disertación de 10.000 palabras con 60 créditos.
Hay tres tipos de módulos impartidos: Obligatorio (60 créditos), Opciones guiadas (30 créditos, elegidos de las Listas A y B a continuación) y Opciones abiertas (30 créditos, elegidos de las Listas A, B o C a continuación o de la Escuela- amplia lista de opciones abiertas, incluidos idiomas).
Compulsory Modules
- Ethnographic Research Methods
- Comida, lugar y movilidad
- Dieta, sociedad y medio ambiente
- Teoría antropológica contemporánea
- Seminario Foro Alimentario
Dissertation
La Maestría en Antropología de los Alimentos culmina con una disertación de 10,000 palabras, basada en una investigación original sobre un tema elegido por el estudiante y desarrollado en discusión con un supervisor.
Cuota de matrícula del programa
Requisitos de admisión al programa
Demuestre su compromiso y disposición para tener éxito en la escuela de negocios tomando el examen GMAT, el examen más utilizado para admisiones que mide sus habilidades de pensamiento crítico y razonamiento.
Descarga el mini cuestionario GMAT para tener una idea de las preguntas que encontrarás en el examen.